Antalya Belek Üniversitesi bünyesinde özel olarak programlatılan üniversite otomasyonuna giriş için tıklayınız.
İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümü, insanların yaşam alanlar içinde çeşitli eylemlerini sürdürebilecekleri sağlıklı, konforlu, estetik, çevreye duyarlı, sürdürülebilir, dayanıklı ve özgün iç mekânların ve yaşam alanların dışındaki yakın çevrelerinin tasarlanmasına yönelik, eğitim, araştırma ve uygulama çalışmalarının birlikte yürütüldüğü bir bölümdür.Amacımız; Öğrenim süreleri boyunca teorik ve uygulamalı dersler ile stajlarda edindiği tecrübelerle tasarım ihtiyaçlarına akademik gözle bakabilen ve değerlendirebilen, tasarım problemlerini etkin olarak çözebilen, tasarım ve uygulama süreçlerini stratejik biçimde yönetebilen, çok boyutlu düşünebilen ve bunları doğru ifade edebilen, sanat, Tasarım ve teknolojik gelişmeleri izleyen ve değerlendirebilen, üretim için tasarlayabilen, Tasarıma yeni boyutlar kazandırabilen, tasarımda geçmiş-bugün-gelecek ilişkisini kurabilen, çevre ve tarih bilinci yüksek, dijital dünyada dijital tasarımla yerini alabilen, Antalya Belek Üniversitesi'nin temel değerlerini, genel misyonunu ve vizyonunu benimsemiş girişimci İç Mimar ve Çevre Tasarımcıları yetiştirmektir.
Akademik Kazanımlarİç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümünde öğrencilerimiz en son teknoloji ile harmanlanmış bir eğitim sistemi içerisinde yetiştirilirler. Bölümümüzde birinci sınıfta Temel Tasarım ve son sınıfa kadar devam eden Tasarım Stüdyoları dersleri gibi uygulamalı dersler ağırlıktadır. Bu dersler, bireysel ve kolektif tasarım kültürü içinde, öğretim elemanlarının sadece öğreten değil öğrencisiyle birlikte düşünen, sorgulayan ve eleştiren konumunda olduğu bir tasarım atmosferi içinde yürütülür. Öğrencilerimiz etkin şekilde sorgulayıp üreterek öğrenen konumdadır. Bu yaklaşımın amacı, öğrencinin içindeki yaratıcılığının farkına varması, kendi tasarım dilini oluşturması ve problemlere özgün çözümler bulabilmesini sağlamaktır. Bölüm derslerinin omurgasını oluşturan Tasarım Stüdyosu dersleri, Teknik Resim, Bilgisayar Destekli Çizim, Malzeme ve Yapı Bilgisi, Üretim Teknikleri, Bilgisayar Destekli Tasarım Modelleme I-II, Hızlı Prototipleme ve Baskı Teknikleri ve Mobilya Tasarımı gibi diğer uygulamalı teknik dersler ile koordineli yürütülmektedir. Ergonomi ve Estetik, Sanat ve Mimarlık Tarihi, Meslek Etiği ve Hukuğu, Çevre Tasarımı ve Peyzaj, Mimari Görselleştirme Teknikleri gibi dersler öğrencilerin teknik bilgilerinin çerçevesini genişletir. Üniversite Hayatına Giriş ve Kariyer, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Tarihi, Sanat Sosyolojisi, Çevre Psikolojisi, Sanat-Kültür-Toplum gibi kuramsal derslerin ana hedefi, teknik açıdan donanımlı olmanın yanı sıra sanatsal ve entelektüel kazanımları yüksek çağdaş İç Mimar ve Çevre Tasarımcıları yetişmesini sağlamaktır. Ayrıca öğrenciler ilgi alanları doğrultusunda seçmeli dersler de alabilmektedirler. Geometri, Sanal ve Dijital Tasarım dersleri ile öğrencilerin analitik düşünme, Son dönemde yapacakları İşletmede Mesleki Deneyim ve Mezuniyet Projesi ile proje ve uygulama sürecini yönetme becerilerinin artması hedeflenir
İç Mimar ve Çevre Tasarımcıları çalışma alanları oldukça geniştir. Özel veya kamuya ait her türlü iç mekân ve elemanları, çevre ve elemanları tasarımını ve uygulamasını yapmaktadırlar. İç Mimar ve Çevre Tasarımı mezunları; iç mimarlık, tasarım ve mimarlık ofislerinde, grafik ve sanat tasarım merkezlerinde, eğitim kurumlarında, kamu sektöründe başta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olmak üzere birçok bakanlık ve kurumda, il ve ilçe belediyelerinde, inşaat ve yapı endüstrisi alanlarındaki ofis, atölye ve işletmelerde, mobilya fabrikalarında ve serbest olarak (freelancer, home ofis) çalışabilirler. Kendi tasarım ofisleri ve uygulama atölyelerini kurarak mesleklerini icra etme yetkinliğine sahip olurlar. Akademik çalışmaları tercih edenler, Türkiye’de veya yurt dışında yüksek lisans ve doktora programlarına devam edebilir ve akademisyen olabilirler.
© PARSKASOFT Tüm Hakları Saklıdır