Antalya Belek Üniversitesi bünyesinde özel olarak programlatılan üniversite otomasyonuna giriş için tıklayınız.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nün temel amacı; alanında gerekli teorik ve pratik bilgilerle donanmış bireylerin yetiştirilmesini sağlamaktır. Bu doğrultuda, öğrencilere eğitim süreci boyunca ihtiyaç duyulan iletişim ve yönetim becerileri kazandırılmakta ve mutfak sanatının incelikleri öğretilmektedir.
Antalya Belek Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nün teorik altyapısı; pazarlama, menü planlama, gastronomi ve yiyecek tarihi, gastronomide renk ve tasarım, gıda hijyeni ve sanitasyon, gıda mevzuatı gibi geniş bir yelpazeye yayılan dersleri içermektedir. Böylece işletme kurma ve yönetme süreci, gastronominin kültür ve sanat ile olan ilişkisi ve gıda bilimi irdelenmektedir. Bölüm uygulamalı dersleri ise; temel ve ileri mutfak teknikleri, soğuk mutfak uygulamaları, pastacılık ve ekmek uygulamaları, Türk ve Dünya Mutfakları gibi uygulamalı dersleri içermektedir. Öğrencilere pastane mutfağı ve ana mutfak olmak üzere iki adet profesyonel mutfak sunulmaktadır. Son teknoloji ile desteklenmiş ekipmanlarla donatılmış olan mutfaklar modern yapısıyla öğrencilerin bireysel veya ekip istasyonlarında rahatça çalışabileceği bir ortam sunmaktadır. Böylece öğrenciler uluslararası alanda rekabet edebilecek pratik bilgi ve becerilerle donatılmakta ve çeşitli mutfak kültürlerine dair birikime sahip olmaktadır. Antalya Belek Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nün eğitim dili Türkçedir. Öğrencilerimiz dört yıllık eğitim sürecinde İngilizce ve Mesleki İngilizce eğitimleri de alarak uzmanlık alanlarının yabancı diline hâkim öğrencileri sektöre kazandırılmaktadır.
Kazanımlar
Bölümümüzde öğrenciler, mutfak workshopları, gastronomi topluluğu etkinlikleri, seminerler ve staj eğitimleriyle iş hayatına hazırlanabilmektedir. Öğrencilerimiz staj eğitimlerini, yurt dışı veya yurt içindeki yiyecek ve içecek üretimi yapan işletmelerde, restoranlarda, otellerde, tatil köylerinde, havayollarında ya da turistik yolcu gemilerinde gerçekleştirebilmektedir. Öğrencilerimiz teorik ve pratik çerçevede aldıkları eğitimler kendilerini gastronomi yazarlığı, yemek fotoğrafçılığı ve stilistliği, blog yazarlığı, yemek kültürü araştırmacısı, yemek eleştirmenliği gibi birçok alanda kendilerini geliştirebilmektedirler.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, yiyecek ve içecek tabanlı birbirinden farklı birçok pozisyon ve alanda çalışma olanaklarına sahip olabilmektedir. Mezunlarımız; otellerin yiyecek ve içecek departmanlarında, restoranlarda, turistik yolcu gemilerinde ve uçaklarda, yiyecek ve içecek işletmeleri içerisindeki AR-GE çalışmalarında, yiyecek ve içecek ürünlerinin işleme tabi tutulduğu yerlerde, özel restoran ve lokantalarda ve barlarda, restoran, kafe, bar, pastane gibi işletmelerin kurulmasında ve yönetilmesinde, dergilerde, görsel ve basılı medya kurum ve kuruluşlarında gastronomi yazarlığı, yemek stilistliği ve fotoğrafçılık alanlarında, usta öğretici/eğitmen olarak yiyecek ve içecek alanında eğitim veren kurum ve kuruluşların (halk eğitim ve turizm eğitim merkezleri gibi) uygulamalı derslerinde, formasyon eğitimlerini tamamlayan bölüm mezunları yiyecek-içecek hizmetleri alanında eğitim veren okullarda öğretmen olarak atanabilmekte veya lisans eğitim süreçlerini ilerleterek akademik kariyer alanında ilerleyebilmektedir.
© PARSKASOFT Tüm Hakları Saklıdır