Antalya Belek Üniversitesi bünyesinde özel olarak programlatılan üniversite otomasyonuna giriş için tıklayınız.
Program 2017 yılında kurulmuştur.
Kazanılan DereceBu bölüm, yükseköğretimde Radyo Televizyon ve Sinema alanında 241 AKTS kredilik birinci aşama derece sistemine tabidir. Program başarılı bir şekilde tamamlanıp, program yeterlilikleri sağlandığında Radyo Televizyon ve Sinema alanında Lisans derecesine sahip olunur.
Kabul ve Kayıt KoşullarıAdaylar, ÖSYM tarafından yapılan YKS (SÖZ) veya DGS sınavlarına girip yeterli puan almalı ve tercihte bulunmalıdır. Yerleştirme işlemleri ÖSYM tarafından merkezi olarak yapılmaktadır. Yurtdışında lise öğretimini tamamlamış adaylar da Üniversite tarafından belirlenen koşulları sağladıkları takdirde programa kabul edilebilirler. Ayrıca Programa, Antalya BELEK Üniversitesi Önlisans ve Lisans Programları Yatay Geçiş Yönetmeliği çerçevesinde yatay geçiş yapılabilir.
Önceki Öğrenimin Tanınmasıİlgili yönetmelikler çerçevesinde, öğrenciler bazı derslerden muaf olabilirler. Başka bir yükeköğretim kurumunda alınan dersin içeriğinin Antalya BELEK Üniversitesi’ndeki muadili dersin içeriğine uygun olması ve Fakülte tarafından onaylanması durumunda, öğrenci ilgili dersten muaf tutulabilir.
Mezuniyet KoşullarıAntalya BELEK Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü dört yıl sekiz yarıyıldan oluşan bir programdır. Programdan mezun olmak için senato tarafından kabul edilmiş 241 AKTS kredisine karşılık gelen lisans ders planında bulunan tüm derslerin en az 2,00/4,00 Genel Not Ortalaması ile başarılması gerekmektedir. Ayrıca, mezuniyet için öğrencinin 20 iş günüsüren bir adet yaz dönemi stajını başarılı bir şekilde yapmış olması gerekmektedir. Stajlar ile elde edilecek deneyim ve gerekli iş yükü program içerisinde ilgili derslerin içerik, uygulama ve çalışma iş yükleri içerisinde dikkate alınmıştır.
Programın Amacı ve HedefiAntalya BELEK Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü'nün temel amacı, (öğrencilere) program doğrultusunda nitelikli ve eleştirel bir bakış açısı kazandırabilmek, medya ürünlerinin hazırlanış, yapım ve yapım sonrası süreçleri doğrultusunda özgün bir çalışma prensibi kazandırabilmek, disiplinler arası düşünme doğrultusunda ekip çalışmasının önemini kavranmasını sağlamak, alana yönelik güncel gelişmeleri takip etme bilincini kazandırmak olarak sıralanabilir.
Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü’nden mezun olacak öğrenciler, kamu kuruluşlarında ve özel sektörde; yapım şirketleri, televizyon kanalları, basın kuruluşları, reklam ajansları gibi görsel-işitsel içerik üreten kuruluşlarda yapım sorumlusu, metin yazarı, senaryo yazarı, yapımcı, yönetmen, görüntü yönetmeni, sunucu, editör, muhabir, kameraman, kurgu operatörü gibi görevlerde yer alabilmektedirler. Bunun yanında, akademik alanda da kendilerine yer edinebilmekte ve gerekli koşulları sağladıkları takdirde, üniversitelerin ilgili birimlerinde çalışabilmektedirler.
© PARSKASOFT Tüm Hakları Saklıdır