2022-2023 Eğitim Öğretim Bahar Yarıyılını Uzaktan Eğitim ile Tamamlamaya İlişkin Senato Kararı

ANTALYA BELEK ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARI

Üniversitemiz Kahramanmaraş merkezli deprem nedeniyle Yükseköğretim Kurulu tarafından alınan kararlar doğrultusunda 2022-2023 Eğitim Öğretim yılı Bahar yarıyılına uzaktan öğretim yöntemi ile başlamış olup devam eden süreçte ilimiz deprem bölgesi destek illeri içerisinde açıklanmış ve Üniversitemiz bünyesinde bulunan yurtlarımızda dahil olmak üzere birçok depremzedeyi misafir etmiştir.

Yükseköğretim Kurulu tarafından 30.03.2023 tarihli alınan kararlar doğrultusunda il dışından gelen öğrencilerimizin daha önce alınan uzaktan eğitim kararı nedeni ile özel yurtlardan, kiraladıkları evlerinden ayrılmış olma ihtimalleri ve halen Serik ilçesinde bulunan Kredi Yurtlar Kurumumuzda depremzedelerin misafir edilmeye devam edilmesi nedeniyle öğrencilerimizin mağdur olmamaları için Üniversitemiz 2022-2023 Eğitim Öğretim yılı bahar yarıyılını uzaktan eğitim ile tamamlama, yarıyıl sonu ve bütünleme sınavlarını çevirim içi yöntemlerle gerçekleştirme kararı almıştır. Bununla birlikte şartları uygun olan dersler için talep eden öğrencilere devam şartı aranmaksızın sınıflarda yüz yüze eğitim verilebilecektir.