KKTC Cumhurbaşkanı Ersin TATAR Fahri Doktora Töreni

KKTC CUMHURBAŞKANI SAYIN ERSİN TATAR'A FAHRİ DOKTORA TÖRENİ

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a 05.01.2024 tarihinde düzenlenen törenle Üniversitemiz Senatosunun almış olduğu karar ile “Sosyal Bilimler Alanında Fahri Doktora” unvanı tevdi edilmiştir.

Törenimiz saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlamış olup, sırası ile Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet YAZICI ve Mütevelli Heyeti Üyemiz İlker TUNCAY’ın konuşmaları ile devam etmiştir.

Konuşmalarda KKTC'nin egemen, özgür ve tüm demokratik kurumlarıyla çağdaş bir devlet olduğu vurgulanmıştır.

Ardından “KKTC’nin Kuruluşu'nun 40. Yılında Esaretten İstiklale Kıbrıs Türklüğü” konulu video izlenmiş ve sunucumuz Öğr. Gör. Özlem MECEK tarafından Cumhurbaşkanı Sayın Ersin TATAR’ın kısaca özgeçmişine değinilmiştir.

Konuşmaların ardından Rektörümüz Prof. Dr. Yazıcı, Ersin Tatar'a fahri doktorluk cübbesi giydirmiş ve diplomasını takdim etmiştir.

Diploma töreninin akabinde Üniversitemiz Kurumsal İletişim Daire Başkanı Sayın Burcu YILDIRIM PARLAK tarafından yapılan Kıbrıs’ın Amforaları adlı eser yine kendisi ve Mütevelli Heyeti Üyemiz Sayın İlker TUNCAY tarafından Sayın Tatar’a takdim edilmiştir.

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, üniversiteye teşekkür ederek sözlerine başlamış ve Kıbrıs davasının detaylarını anlatmaya gayret gösterdiğini belirterek, Kıbrıs’ın etnik meselelerde örnek olarak gösterilebilecek bir mesele olduğunu kaydetmiştir. 1571 tarihinden itibaren Kıbrıs ile ilgili bazı bilgiler paylaşan Tatar, Kıbrıs’ta son yüzyılın çok önemli olduğunu belirtmiştir.

“Temsil ettiğim siyaset milli bir siyasettir” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, Üniversitemizin kendisine tevdi ettiği unvana layık olmaya çalışacağını belirterek teşekkür ederek konuşmasını sonlandırmıştır.

Törenimize Antalya Valisi Sayın Hulusi Şahin, Serik Kaymakamı Sayın Cemal Şahin ve İl/ İlçemizin Kıymetli İdari ve Mülki Amirleri de katılmışlardır.

Törende çekim ekibinde yer alan Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencilerimiz ve karşılama ekibinde yer alan Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programı öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.