Metinlerle Türkçe Öğreniyorum Yabancılara Türkçe Öğretiminde A1 – A2 Seviyesi İçin Okuma ve Etkinlik Kitabı Yayımlanmıştır.

Metinlerle Türkçe Öğreniyorum Yabancılara Türkçe Öğretiminde A1 – A2 Seviyesi İçin Okuma ve Etkinlik Kitabı Yayında!

Antalya Belek Üniversitesi tarafından desteklenen BAP22-1-03 numaralı Bilimsel Araştırma Projesi Kapsamında hazırlan Metinlerle Türkçe Öğreniyorum Yabancılara Türkçe Öğretiminde A1 – A2 Seviyesi İçin Okuma ve Etkinlik Kitabı yayımlanmıştır.

Antalya Belek Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projesi Koordinatörlüğünce kabul edilen “A1-A2 SEVİYESİNDE YABANCILARA TÜRKÇE ÖĞRETİMİNDE “TÜRK KÜLTÜRÜ İÇERİKLİ” MATERYAL TASARIMLARI” isimli projenin çıktısı olan bu çalışmada Türkiye özelinde Türk kültürü hakkında bilgilendirici yirmi bir okuma metnine ve bu metinlere dayalı ölçme değerlendirme sorularına yer verilmiştir. İlk olarak metinler yazılmış sonrasında alanında uzman isimler tarafından metinlerin içeriklerine uygun olarak resimleme çalışmaları yapılmıştır. Çalışmanın amacı dil öğretimini kültür aktarımı ile bütünleştirmek, yabancılara Türkçe öğretimi faaliyetlerinde kullanılmak üzere görsel, metinsel ve ölçme değerlendirme açısından bütünlük taşıyan bir kitap ile alana katkı sağlamaktır. Çalışmada önemli kişiler, mekânlar, yeme içme kültürü, spor, el sanatları, bitkiler ve halk edebiyatı olmak üzere yedi alandan seçilen üçer konu yer almaktadır.

BAP22-1-03 numaralı Bilimsel Araştırma Projesinin ekibinde yer alan

Proje Yürütücüsü:

Doç. Dr. Nagihan Çetin

Proje Araştırmacıları:

Prof. Dr. Hüseyin Bal

Öğr. Gör. Emre İdacıtürk

Öğr. Gör. Mustafa Zeki Yüce

Öğr. Gör. Nur Ernehir Elaydın

Öğr. Gör. Özlem Mecek Çevik

Doktora Öğr. Hayriye Orhan

Doktora Öğr. Özgün Özdemir'e teşekkür ediyoruz.