YAPAY ZEKA KONFERANSI

Antalya Belek Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Daire Başkanlığı Koordinatörlüğünde düzenlenen Northeastern Üniversitesi New York Enstitüsü ve Laboratuvarı Yapay Zeka ve Mühendislik Matematiği Başkanı PROF. Mohammad KHOSHNEVISAN'ın konuşmacı olacağı 'Sağlık, Bilim ve Mühendislikte Kuantum Mekaniği ve Matematiksel Modelleme Uygulanması' Konulu YAPAY ZEKA KONFERANSI

31 Temmuz 2023 tarihinde. saat 14:00'de Üniversitemiz İbrahim Coşkun Konferans Salonunda
gerçekleşecektir.

Konferans ilgilenen herkesin katılımına açık olup ÜCRETSİZDİR.

Prof. Mohammad KHOSHNEVISAN Hakkında

Araştırma Profesörü Mohammad Khoshnevisan, New York Enstitüsü ve Yapay Zeka Laboratuvarı'nda Yapay Zeka ve Mühendislik Matematiği Akademik Araştırma Başkanıdır. Profesör Khoshnevisan, Boston, ABD'de Northeastern Üniversitesi, Fizik Bölümü  Profesörüdür. Lisans derecesini Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Christian Brothers Üniversitesi'nden Matematik alanında aldı ve doktora derecesini aldı. Melbourne Üniversitesi, Bilgisayar Bilimi ve Yazılım Mühendisliği Bölümü, Avustralya'dan. Avustralya'da ve GCC bölgesinde yaklaşık 17 yıl kadrolu öğretim üyesi, kadrolu kıdemli öğretim görevlisi, doçent olarak çalıştı. Ayrıca mühendislik öğrencilerine İleri Mühendislik Matematiği alanında yüksek lisans düzeyinde dersler vermektedir. Araştırma odağı, Bilim ve Mühendislikte Kuantum Mekaniğinin uygulanması ve Fizik ve Mühendislikte Matematiksel Modelleme ve Derin Öğrenme/Makine Öğreniminin uygulanmasıdır. UC-Berkeley ve Harvard Üniversitesi tarafından resmi olarak ziyaretçi akademisyen olarak davet edildi. Avustralya'daki Deakin Üniversitesi'nde Ph.D sınav görevlisidir. Advances in Space Research (Q1 in Aerospace Engineering) ve Uluslararası Otomatik Kontrol Federasyonu (IFAC) Dünya Kongresi, 2020, Almanya'da hakemlik yapmıştır. İnternet ve biyoinformatik için yumuşak hesaplama üzerine BISC-FLINT-CIBI uluslararası ortak çalıştayına yaptığı katkılardan dolayı dünyaca ünlü bilim adamı ve Fuzzy Logic'in mucidi merhum Fahri Profesör Lotfi A. Zadeh'den bir Başarı Sertifikası aldı. Berkeley. Oxford University Press onu Excel ile Finans İlkelerini gözden geçirmeye davet etti. American Physical Society, European Physical Society, IEEE ve International Association of Quantitative Finance üyesidir.