15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Töreni Gerçekleştirildi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Töreni Gerçekleştirildi.

Antalya Belek Üniversitesi "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" kapsamında anma töreni gerçekleştirildi.

İbrahim Coşkun Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlik öncelikle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimizin anısına saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı okunuşu ile açıldı.

Serik Müftülüğü görevlilerinden Ali BAYRAK tarafından Kur’anı Kerim tilaveti yapıldı.

Anma sunumu gösterimi öncesinde konuşan Üniversite Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Kerim ÇETİNKAYA; ‘15 Temmuz’da Milletimizin milli iradeye ve hukukun üstünlüğüne sahip çıktığını, vatandaşlarımızın ülkemiz için tankların önüne geçerek canlarını hiçe saydığını, halkımızın meydanlarda, sokaklarda, köprülerde demokrasi nöbeti tutarak tanklara, uçaklara ve silahlı saldırganlara meydan okuduğunu vurgulamış ve kalkışma engellerini aşıp demokrasimize sahip çıkan, vatan sevgisi ve özgürlük aşkı parlayan milletimizin yazdığı tarihi güne hep birlikte sahip çıkıyoruz’ diyerek hayatını kaybeden 240'ı aşkın sivil, polis ve askerimizin ruhlarının şad olması temennisinde bulunmuştur.

Programda Üniversitemiz Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Nagihan ÇETİN günün anlam ve önemine dair birbirinden çarpıcı görseller ile etkileyici bir sunum gerçekleştirmiştir.

Programımız Serik Müftüsü Sayın İbrahim KÖKSAL’ın okudğu dua ile sonlanmış olup, programımıza Serik Devlet Hastanesi Başhekimi Hüsnü Yusuf KARA, üniversitemiz akademik ve idari personelleri de katılmışlardır.

Anma Törenimize katkılarından dolayı akademisyenlerimizden Doç. Dr. Nagihan ÇETİN, Öğr. Gör. Özlem MECEK ÇEVİK ve Kurumsal İletişim Daire Başkanı Burcu YILDIRIM PARLAK’a teşekkür ederiz.