Antalya Belek Üniversitesi bünyesinde özel olarak programlatılan üniversite otomasyonuna giriş için tıklayınız.
Antalya Belek Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı 2020-2021 Eğitim Öğretim döneminde açılmıştır. Aşçılık Programı, Antalya Belek Üniversitesi Meslek Yüksekokulu bünyesinde açılmış olan 2 yıllık bir ön lisans programıdır. Aşçılık Programı'nı tercih edecek öğrenciler "TYT" puan türü ile yerleşmektedir. Program müfredatında kültür dersleri, teorik temelli uygulamalı dersler ile mesleki staj uygulaması bulunmaktadır.
Eğitim; Antalya Belek Üniversitesi Meslek Yüksekokulu'nun bulunduğu Belekyerleşkesinde yapılmaktadır. Uygulamalı dersler için bir adet uygulama ana mutfağı ve bir adet de unlu mamuller mutfağı bulunmaktadır. Antalya Belek Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı eğitimi verilen yerleşkenin konumu itibari ile turizm faaliyetlerinin merkezinde yer alıyor olması; sektöre geçiş, staj faaliyetleri ve istihdam olanakları anlamında katma değer oluşturmaktadır.
Antalya Belek Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı’nda eğitim gören öğrenciler 2 yıllık eğitimlerini ve stajlarını tamamlayıp mezun olduktan sonra;
Aşçılık programından mezun olan öğrencilerimiz;
➢ Yiyecek-içecek işletmelerinin mutfak departmanları,
➢ Catering işletmeleri,
➢ Kamu ve özel sektör bünyesinde yer alan yiyecek içecek ve mutfak bölümleri,
➢ Otel ve konaklama tesislerinin yiyecek içecek bölümleri,
➢ Kendi işletmeleri,
➢ Turizm işletme belgeli yolcu gemilerinin mutfak bölümleri,
➢ Turizm işletme belgeli eğlence merkezlerinde yer alan tesislerin mutfak bölümleri,
➢ Hava yolu ikram hizmeti sunan işletmelerin mutfak bölümleri,
➢ Pastane işletmeleri,
➢ Kamuya ait turistik tesislerin mutfak birimleri,
➢ Orta ve büyük ölçekli zincir restoran işletmelerinde istihdam olanağı bulabilmektedirler.
© PARSKASOFT Tüm Hakları Saklıdır