Şimdi Harekete Geç! İklim krizine karşı 'Manifesto ve Zirve'

• Duyurular

Şimdi Harekete Geç! İklim krizine karşı 'Manifesto ve Zirve'

Antalya Belek Üniversitesi’nden iklim krizine yönelik global çapta manifesto zirvesi!

Antalya Belek Üniversitesi Avrupa Birliği Destekli “ECOGLOW” Projesi kapsamında Küresel Isınma ve İklim Krizi Zirvesine ev sahipliği yaptı.

Antalya, – Avrupa Birliği Delegasyonu tarafından desteklenen ve Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı tarafından kabul edilen “ECOGLOW: Environmen taland Ecological Rights in the Axis of Global WarmingandClimateCrisis / Küresel Isınma ve İklim Krizi Ekseninde Çevre ve Ekolojik Haklar” başlıklı projesi, 18 Nisan 2024 tarihinde Antalya Belek Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Antalya Belek Sirene Hotel’de gerçekleştirildi.

ECOGLOW projesi, küresel ısınma ve iklim krizinin çevre üzerindeki etkilerini inceleyerek, bu konularda farkındalığı artırmayı ve sürdürülebilir çözümler geliştirmeyi amaçlamaktadır.
Bir gün sürecen MANİFESTO ilanında, , çevresel ve ekolojik haklar üzerine alanında uzman konuşmacılarla panel, ve interaktif oturumlar düzenlenmiştir.

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Özyaral, panelin moderatörlüğünü üstlenirken, yoğun bir katılım gösterilen zirve kapsamında düzenlenen panele Belek Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi İlker Tuncay, Belek Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Yazıcı, Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hülya Şimga,  Üniversitemiz Akademik ve İdari Personeli, Üniversitemiz İklim Elçileri ve Öğrencilerimiz ile birlikte ANSİAD Başkanı Ercan Özbek, Avukat Mesut Can Tarım, Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu, Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Hakan Saatçioğlu, ANSİAD İklim ve Çevre Çalışma Masası Başkanı Cem Arüv, POYD Yönetim Kurulu Üyesi Ercan Çek, POYD Yönetim Kurulu Üyesi Önder Beyhan, POYD Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Bahar, Proje Yazarı ve Koordinatörü, İSTEAMDER Yönetim Kurulu Başkanı İlker Bayrak, Proje Koordinatörü ve Editörü Prof. Dr. Oğuz Özyaral, Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Koordinatörü Gülden Bayrak,  IC Holding Turizm Grubu Kalite Direktörü Eren Öztürk, Antalya İl MEM AR-GE İngilizce Figen Zeynep Şeran, Antalya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mukaddes Birşen, Antalya İl Milli Eğitim Özel Kalem Müdürü Sinan Soylu ve lise düzeyinde öğrenciler katıldı.

Panelde eğitim ve sektörel işbirliklerinin önemine de vurgu yapılırken, iklim değişikliği ile mücadelede toplumun geniş kesimlerinin katılımını teşvik etme gerekliliğini vurgulandı. Gelecek nesillere daha sürdürülebilir bir dünya bırakma hedefine ulaşmada işbirliği ve bilgi paylaşımının öneminin altını çizen Üniversitemiz Rektörü  Prof. Dr. Mehmet Yazıcı, “Burada bulunmamızın sebebi, insanlık tarihinin en önemli sorunlarından olan iklim krizi ile yüzleşmek, bölgesel aktörler ile birlikte konunun önemine dikkat çekmek ve farkındalık yaratmaktır. “Şimdi Harekete Geç" mottolu manifestomuz ile acil eylem için çağrı yapmaktır” dedi.

>Bu proje kapsamında hazırlanmış olan kamu spotu videolarına Antalya Belek Üniversitesi Youtube kanalından ulaşabilir, aşağıdaki kare kodları tarayarak videoları izleyebilirsiniz.